Slime är det nya

När jag var liten så törstade jag efter att pyssla och som tur var så hade jag både en mamma och en mormor som gärna pysslade med mig och som serverade mig med både utrustning, material och kunskap. Oftast var jag begrännsad att pyssla fram saker som kunde användas till något, eller som åtminstone kunde dekorera. Det fanns dock tillfällen då jag fickk göra egen trolldeg och sitta och kladda med den tills den torkade ut - då  var lyckan total.

Ett litet slimehaveri

När mina två brorsdöttrar kommer och hälsar på så är dett alltid pysseldags. Vi har skapat många användbara saker som virkade grytlappar, söta domherrar till julgranen, påskris och förkläden. Jag har dock förstått att deras trolldeg kallas slime och sist de var här gav vi oss på att följa instruktionerna i ett youtubeklipp som de presenterade för mig. Det blev en mycket slemmig historia, men något bra slime lyckades vi inte få till. De fick istället varsin slant för att köpa färdigt slime.

Kanske presenterar jag trolldegen för dem nästa gång istället. Eller så bakar vi lussekatter. Det är ju ändå baksäsong snart. Den årliga pysselhelgen som jag arrangerar någon vecka innan jul har vi också framför oss och då skapar vi smällkarameller och andra juliga saker så det står härliga till. Inget är så kul som att pyssla med barn för det är den enda gången jag pysslar med vetskapen om att slutresultatet blir har mindre betydelse.

6 Dec 2018