Så gör du en bra flyttstädning på egen hand

Något som alltid ska göras i slutet av en flytt, det är att flyttstäda den bostad du flyttar ut ifrån. En del väljer att anlita en flyttstädning i Örebro via en städfirma, men det är även helt ok att göra den själv! Du som vill ha lite tips hur du ska gå tillväga, jag ska ge dig det!

Städtips för att göra en bra flyttstädning

För att göra en bra flyttstädning, så kan du antingen ladda ner en klar cheklista eller skapa en egen över de områden som behöver städas. Säkerställ ävem att du har allt städmaterial du behöver.

Du bör se till att börja i god tid, så att du undviker stress och panik för att du bara har en dag kvar på dig. 

Börja med taket och arbeta dig ner: Börja städa från taket och arbeta dig ner till golv, detta gör att du inte missar några områden. Sedan bör du se till att torka av alla fasta hyllor och andra ytor för att få bort damm och smuts. Dammsug och våttorka alla golv. 

Köket och badrummet är de två rum som ofta kräver mest städning. Tänk på att rengöra både golvet och alla ytor, inklusive köksskåp och badrumsskåp.

Fönster och dörrar är ofta de områden som glöms bort när det gäller städning. Se till att de är rena och fri från smuts och fingeravtryck.

Om du vill säkerställa att du gör en grundlig städning men inte har tid eller kraft att göra det själv, kan du så klart välja att anlita en städfirma.

5 Feb 2023