Du tar väl hand om dina krukväxter?

Att ha olika krukväxter hemma är inte fel. Det ger liv och färg till hemmet samt att det även ger bättre luft. Det är inte fel att ha en blandning av blommande växter och gröna växter. Men så var det ju detta med att ta hand om dem på rätt sätt. Det så att de håller sig friska och inte vissnar. För dig som vill ha en enkel blomma att ta hand om, testa evighetsrosor, de kan du hitta på Blossomia. Här nedan får du dock bra tips på hur du tar hand om dina krukväxter.

Sköt om dina blommor och växter

De flesta blommor behöver mycket ljus för att trivas. Placera dina växter nära fönster eller på platser där de kan få tillräckligt med solljus. Se även till att du vattnar dem regelbundet. Läs på vilka växter som behöver vatten varje dag och vilka som behöver mer sällan. Att övervattna dina blommor kan leda till rot- och svampsjukdomar. Se till att jorden inte är alltför fuktig och vattna endast när det behövs.

Det kan även vara bra att ibland ge dina blommor extra näring. Det finns olika varianter att använda dig av. 

Se också till att ta bort döda blommor och blad på dina växter så snart du ser dem. Det främjar tillväxten av nya. 

Du kan även ge dina blommor lite frisk luft ibland, det genom att öppna upp fönster och dörrar så att det blir en bra ventilation.

24 Mar 2023