Viktigt med slöjd i skolan

Något som har funnits som ämne i skolan väldigt länge, det är slöjd. Ofta har man då både syslöjd och träslöjd. Så det är ett ämne, fast med två olika inriktningar. I skolan är det även viktigt att ha bra möbler, på rätt plats, läs mer här. Själv tyckte jag allra mest om syslöjden när jag gick i skolan och jag har ju fortsatt med att sy, brodera och ha mig även som vuxen. Visst var det ok med träslöjd och jag har nog både en och två smörknivar kvar sedan den tiden. Mest nytta var det nog ändå med att lära sig sy, sticka, brodera. I alla fall för egen del.

Idag är det ju så att i skolan finns det ju vissa praktiska ämnen som ges. Det är för att man ska kunna förberedas för livet. Slöjd är inte det enda praktiska man gör utan det är även hemkunskap.

Skolan är en viktig del av livet

Här i Sverige har vi ändå turen att alla barn har möjligheten att få gå i skolan på det vis som de gör. Så är det inte i alla länder. Visst finns det en del barn som knotar över att det är ett måste detta med att det är skoplikt. Men samtidigt så är det ju en viktig förberedelse för livet som ska komma. Så det är tur att vi ändå har det som vi har det med skola för alla barn.

8 Mar 2022