Skönt med skugga ibland

Under sommaren tycker jag det kan vara skönt att ha nere persiennerna under dagen. Särskilt om det är varmt och soligt ute. Det gör att det blir svalare inne. Nog för att jag gillar sol och värme, men inte när jag ska sova. Då är det skönt att ha det svalt. Samma sak ute. Jag gillar att kunna sitta ute i solen, men ha skugga när jag vill. Därför har jag även satsat på en terrassmarkis. Inne har jag persienner Malmö. Det finns andra fördelar med persienner med, att det blir insynsskkyddat. Det kan vara bra om man bor på bottenplan. 

Funderar även på fönstermarkiser

Jag funderar även på att köpa mig markiser att sätta ovanför fönstren. De gör det mer skuggigt samt svalare. Dessutom förhöjer de ju utseendet på huset i sig. Vet dock inte vad för sort ännu, eller om jag ska vänta tills nästa sommar. Nu är det ju augusti och snart är ju hösten här. 

Nästa år blir det pool

Nästa år planerar jag i alla fall att bygga en pool, en lite större som det går att simma i. Jag har saknat att kunna göra det, då man har fått vara hemma det mesta under sin semester. Så känner att det kan vara en bra investering kanske att skaffa det till nästa sommar. Förhoppningsvis är det väl kanske bättre nästa år med pandemin och allt, men man vet ju faktiskt inte.

7 Aug 2020