Ögats njutning

Njutning är verkligen en personlig upplevelse. Ingen kan gradera en annan människas njutning och det som är njutning för mig är kanske helt neutralt, eller rent av en plåga, för dig. Vissa saker njuter de flesta av, som choklad, sand mellan tårna, den första soliga dagen efter veckor av gråtunga moln och en kram från någon man älskar innerligt, men andra saker är väldigt mycket mer personliga.

Fotboll och vackra knoppar

Jag känner flera stycken som njuter av att titta på fotboll och det är en njutning jag aldrig kommer att förstå. Jag njuter oerhört av att dricka en varm kopp te ur en vacker mugg, eller att öppna ett köksskåp med vackra, stilrena knoppar och det vet jag är en njutning som min man inte för sitt liv kan förstå. Det viktiga här är väl att respektera varandras njutning och kanske försöka utmana sig själv då och då att se andra människors njutning just för vad det är. Njutning finns ju också absolut i att de man står nära får njuta - det blir som en rundgång!

Synen är mitt viktigaste sinne

För mig är ögat en stor källa till njutning, det är nog det sista sinnet jag skulle vilja bli av med. Nog för att jag älskar musik, en god bit choklad, doften av syrén och att klappa min katts silkeslena päls, men att aldrig mer få se färger, former igen vore min största förlust. 

1 Aug 2018