Några bra tips om renovering

Ska du göra det själv, eller ska du anlita hantverkare? Det blir stora skillnader i kostnader om du väljer det ena eller det andra. Att leja hantverkare är ganska dyrt. Gör du det själv blir det en struntsumma. Om du nu väljer att göra renoveringsarbetet själv, finns det många saker att tänka på. Här kommer några råd om vad du bör tänka på. De kommer från en blogg med byggtips.

Detta bör du göra

  • Läs allt du kommer över om renoveringar av det slag som du ska göra. Precis som du följer Ikeas anvisningar för att sätta ihop deras möbler, bör du läsa allt som rör materialval, hur du bör göra för bästa resultat och så vidare.
  • Har du rätt verktyg? Har du inte det, lönar det sig för dig att skaffa det. Stora maskiner är det inte lönt att köpa, som till exempel en golvslipningsmaskin. En sådan kan du hyra.
  • Har du gjort fel? Börja om. Det blir inte bra om du gör fel och sedan struntar i det. Dubbelkolla innan du sågar i något material, eller innan du målar; måla endast en liten bit av väggen så ser du om det är rätt nyans.
  • Avsluta alltid det du har påbörjat. Det finns inget fulare än halvfärdiga projekt. För huset, eller lägenhetens skull, och fram för allt om du tänker dig sälja det i framtiden, måste alla renoveringar slutföras. Annars har du sänkt värdet rejält på bostaden.
  • Lycka till med renoveringen!

    25 Oct 2017