Fördelar med solskydd

Det sägs ju att vi får allt varmare klimat, även om det i somras var svårt att tro det senaste år. Men statistiken säger annat. Det blir allt varmare helt enkelt. Med tanke på det bör vi planera för en starkare sol. Så hur gör vi då? Hur kan vi skydda oss mot solen. Det finns ju lite olika skydd som man kan välja mellan. Om vi utgår från persienner, jalusier och rullgardiner. Alla är bra på sitt sätt, men alla placeras inomhus, och kan lätt ge ett isolerat intryck. Framför allt rullgardiner är väldigt isolerande och stänger fönstret utåt helt och hållet. Då är markiser ett sätt att inte isolera rummet från fönstret.

Markiser förskönar hus

Sätter du upp markiser får ditt hus ett stort, estetiskt lyft, och går från att vara koja till ett slott. En markis kan också skydda mot väder och vind, tillsammans med täta fönster. Du får ett bättre inomhusklimat och kan sänka dina energikostnader. Markiser är också mer flexibla än andra solskydd. De är mer heltäckande, om man jämför med ett parasoll. En markis, och insynsskydd i form av träspaljé gör din veranda, eller altan till ett uterum.

Markiser har en lång hållbarhet

Du behöver inte underhålla markiser. Det enda du kanske du behöver underhåla är veven. Den kan behöva olja in den då och då. Det som krävs med en markis är att den monteras på rätt sätt. Då håller den i många år. Hur du sköter underhållet av en markis, läs denna blogg med artiklar om solskydd.

23 Sep 2017