Flyttguide

Om du inte är lika van som flyttfåglarna som med exakt precision vet hur de ska flytta från den ena sidan av jordklotet till det andra, kanske du behöver en flyttguide, när det blir dags. Eller du kanske håller på just nu? Att flytta är otroligt spännande och roligt, men bökigt och lite jobbigt. Att kånka och bära på saker kan ta på krafterna. Desto bättre att kanske anlita någon som kan göra det åt en?

Man bestämmer själv

Du kan alltså bestämma själv hur mycket, eller lite du vill ha hjälp. Antingen vill du endast ha hjälp med själva flytten (att kånka och bära på allt) eller någon som både packar och bär, eller någon som bara packar åt dig. Eller någon som gör precis allt, då behöver du bara själv förflytta dig från det ena till det andra stället och hålla reda på dig själv. Resten gör flyttfirman. Du bestämmer.

Packa upp

Sedan kommer den angenäma frågan om du ska packa upp allt på en gång, eller ta det lugnt och packa upp lite åt gången. Här kommer två fördelar med båda. Packar du upp, känner du dig kanske genast hemma på det nya stället. Det är ändå dina saker som gör det hemtrevligt. Packar du upp lite åt gången, hinner du känna efter hur du vill göra. Var vill du ha soffgruppen? Om du inte bestämmer det på en gång, hinner du kanske märka var det är naturligt för dig att ha dem. I vilket fall, brukar det vara roligare att packa upp än att packa ner. Lycka till med flyttandet!

4 Aug 2017