En lugn stund vid fönstret

Det finns nog ingenting jag gillar mer än den där stunden på morgonen efter att barn och make lämnat huset för skola och jobb och jag omfamnas av ett ljuvligt lugn. Det är förstås morgonkaoset innan lugnet som gör att lugnet känns så omfamnande - kontrasten liksom. När ytterdörren slår igen så står jag först stilla en minut, sedan fyller jag min kaffemugg, tar fram ett litet stickningsprojekt och sätter mig på favoritplatsen vid fönstret. Vi har morgonsol på just den plats jag har som min myshörna och ingen värme värmer bättre än just morgonsolen.

Meditation i morgonsolen

Jag brukar bara sitta och mysa en liten stund innan jag stickar och sedan sitter jag där i ett par timmar och producerar. Ibland byter jag stickorna mot en Sudoku, en morgontidning eller en bra bok, men ofta vill jag jobba med händerna på morgonen. Hjärnan behöver mer tid på sig att vakna till liv än mina fingrar gör - de går på autopilot.

Eftersom vi har usla fönster hemma som drar in en massa kyla så diskuterar vi att byta fönster. Vi har bestämt oss för att det får bli underhållsfria fönster från Westcoast Windows för att minimera hushållsarbetet och samtidigt få riktigt välisolerade fönster. Jag hoppas bara att jag fortfarande kommer att få känna värmen från morgonsolen på favoritplatsen. Det vore verkligen syn om denna njutning försvann, även om fönsterbytet nog är värt det ändå.

Det kommer i alla fall bli väldigt skönt att bli snabbare klar med fönsterputsningen framöver. Underhållsfria fönster innebär inte att de putsar sig själva, tyvärr, men de är lättputsade! Jag gör mitt eget fönsterputs efter detta recept!

 

 

9 Nov 2016