Det finns olika sätt att få bukt med ljudproblem

Oljud är en sak, de får man bort antingen genom att dämpa källan till ljudet eller genom att ta på sig ett par hörselskydd. De ljudproblem jag sitter och tänker på är de som kan uppstå i stora rum. Som en bygdegård, eller ett kontorslandskap till exempel. Jag och en väninnna sydde faktiskt långa fina bonader som hängdes upp på väggarna i bygdegården hemmavid. Det dämpade ljudet på ett bra sätt så att det inte studsade omkring så hemskt. Det var ett väldigt effektivt sätt att absorbera ljud och missljud. Men det funkar ju inte över allt. 

Man får tänka annorlunda på jobbet

Även om jag mer än gärna hade sytt även till jobbet så förstår jag ju om inte alla vill ha tunga tygstycken hängande på väggarna. Istället så köpte vi ljudabsorbenter från morekontor. De fyller precis samma funktion som en tjock gardin, men är lite snyggare att se på. Det fanns massor av olika att välja mellan. Med motiv som träd och annta, och även de som såg lite mer moderna ut med färger och former som man annars bara ser i ett modernt museum eller nåt. 

Den stora fördelen är att nu kan alla som jobbar där ha på sin radio lite tyst. det ekar och studsar inte massa ljud överallt och det har helt enkelt blivit behagligare på kontoret. Fast, personligen hade jag nog föredragit en gammaldags väggbonad, det är något jag verkligen gillar. 

22 Feb 2019